Obračun davka od dohodkov pravnih oseb (DOD-DDPO) pripravite v svojem programu ali v programu Silvester Pelias, ki si ga naložite iz naše spletne strani: ../CommonPages/Opdynp/PageC.aspx

Kako oddati obračun Dod-DDPO in/ali DDD-DDD si lahko pogledate tudi v videu.

Ko vnesete vse potrebne podatke, je potrebno datoteko še oddati prek sistema eDavki in jo podpisati z digitalnim potrdilom. Datoteko lahko oddate na dva načina. V programu Silvester Pelias kliknete na Priprava za DURS:

1.    Odločite se za prvo opcijo (Podatke bom oddal-a z direktno povezavo na eDavke):

Takrat vas vrže direktno v sistem eDavki, kjer najprej izberete digitalno potrdilo s katerim želite vstopiti v sistem. Nato kliknete le na Oddaj vlogo – Podpiši - Podpis. Včasih se pojavi opozorilo , ki predstavlja le pojasnilo, da so bili določeni matični podatki usklajeni z RDZ (npr. naslov, poštna številka), kar pa ne vpliva na vsebino dokumenta, zato lahko s postopkom oddaje nadaljujete.

Če imate težave s povezavo programa Silvester s spletno stranjo eDavki, priporočamo spodnjo opcijo.

2.    Odločite se za drugo opcijo (Podatke bom shranil-a na drugo lokacijo in poskrbel-a za dostavo na DURS):

Datoteko shranite na svojo lokacijo in si jo tudi zapomnite. Vstopite v sistem eDavki na običajen način in izberite zavezanca za dajanje podatkov (v primeru, da jih imate več). Nato na levi strani izberete - Dokumenti ter spodaj Uvoz dokumenta. Prebrskate kje imate shranjeno xml datoteko katero želite uvoziti in s klikom na Uvozi, dokument uvozite. Nadaljnji postopek oddaje je enak kot pri ročnem izpolnjevanju obrazcev (Oddaj vlogo – Podpiši - Podpis). Ko prejmete sporočilo, da ste dokument uspešno oddali, je postopek zaključen. Oddani dokument lahko vedno pregledate med Vloženimi dokumenti.