Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Dne 21. 07. 2016 smo na eDavkih nadomestili dosedanje strežniško potrdilo z novim. Dodatna pojasnila so na voljo na povezavi. V primeru, da vam bo brskalnik ob prijavi na spletno stran eDavki javil, da ne zaupa potrdilu spletnega mesta, si namestite korenska digitalna potrdila na strani  http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php. Navodilo za namestitev je objavljeno na povezavi. Navodilo za ročno namestitev v primeru težav je objavljeno na povezavi.

Slovensko English

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.
Vhodna stran Vlaganje dokumentov

Vlaganje dokumentov

Davčni zavezanci lahko vložijo dokumente prek eDavkov. Postopek vlaganja je opisan v treh korakih. (Postopek predvideva, da je uporabnik že vstopil v eDavke.)

 

1. Priprava dokumenta

Izberite obrazec in ga odprite. Vnesite podatke.

Kliknite na gumb Oddaj vlogo, če želite dokument vložiti na FURS, oz. na gumb Pripravi vlogo, če ga bo vložil nekdo drug.

 

2. Oddaja dokumenta

Preglejte dokument, če so vsi podatki v redu. Kliknite gumb Podpiši. V tem koraku oddani dokument podpišete s svojim elektronskim podpisom. Pred podpisom morate v okence vpisati slikovno geslo.

 

3. Uspešno vložen dokument

Dokument ste uspešno vložili na FURS oz. ga poslali v podpis. Prejeli ste potrdilo o vložitvi (elektronska povratnica), ki si ga lahko natisnete.

Primeri

Oglejte si postopek vlaganja dokumenta na primeru:

Napoved dohodnine

DDV-Obrazec

 

> Katere davčne obrazce lahko vložim prek eDavkov?