Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Dne 21. 07. 2016 smo na eDavkih nadomestili dosedanje strežniško potrdilo z novim. Dodatna pojasnila so na voljo na povezavi. V primeru, da vam bo brskalnik ob prijavi na spletno stran eDavki javil, da ne zaupa potrdilu spletnega mesta, si namestite korenska digitalna potrdila na strani  http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php. Navodilo za namestitev je objavljeno na povezavi. Navodilo za ročno namestitev v primeru težav je objavljeno na povezavi.

Slovensko English

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.
Vhodna stranPooblaščanje

Pooblaščanje

eDavki omogočajo enostaven prenos pooblastil za elektronsko davčno poslovanje v imenu zavezanca na druge osebe. Možnosti pooblaščanja je veliko in so podrobno opisana v pomoči (v uporabniškem delu eDavkov). Tu prikazujemo dva tipična primera.

Pooblastilo za eDohodnino

Davčni zavezanec - fizična oseba, ki ni uporabnik eDavkov, pooblasti drugo osebo s pisno vlogo na pristojnem Finančnem uradu. Obrazce za pooblaščanje lahko dobite na vsakem Finančnem uradu, ali pa si jih natisnete sami. Pooblastilo prične veljati najkasneje v dveh delovnih dneh.

Prejemnik pooblastila mora biti prijavljen uporabnik eDavkov.

 

Pooblastilo računovodskemu servisu

Podjetje Primer d.o.o. pooblasti podjetje Račun d.o.o. za pripravo dokumenta (brez možnosti vlaganja) DDV-O v njegovem imenu. Direktor podjetja Račun d.o.o. kot zastopnik in imetnik digitalnega potrdila s tem prejme podeljene pravice pooblaščenca. V eDavkih lahko za podjetje Primer d.o.o. pripravi (ne pa vloži) DDV-O obrazec.

 

Obrazci za pooblaščanje

 Obrazce za pooblaščanje lahko dobite na vseh davčnih izpostavah, ali pa si jih natisnete sami.