Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 20. 04. 2017 11:39:55
Veljavnost do: 20. 05. 2017 00:00:00

Elektronsko vročanje dokumentov Finančne uprave RS prek portala eDavki državnim organom in drugim organom

Zaposleni v državnih organih in drugih organih, ki po veljavni zakonodaji veljajo za neposredne uporabnike državnega proračuna  uporabljamo digitalna potrdila SIGOV-CA. Za ta digitalna potrdila je značilno, da brez dodatne zahteve, ne vsebuje podatkov o državnem organu, ampak vsebujejo samo podatke fizične osebe. To pomeni, da imetniki digitalnega potrdila SIGOV-CA vstopajo v portal eDavki v svojem imenu kot fizične osebe in ne kot zaposleni pri državnem organu. Takšna funkcionalnost digitalnih potrdil SIGOV-CA, se je za namene eVročanja državnim organom, izkazala za neprimerno, saj ne omogoča prevzemanja dokumentov (podpisovanje eVročilnic) v imenu državnega organa.


Sporočamo, da smo v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, ki je izdajatelj kvalificiranih digitalnih potrdil SIGOV-CA za državne organe, pristopili k reševanju opisane problematike, zato s tem dopisom dodatno pojasnjujemo možne načine prevzemanja dokumentov prek portala eDavki.


Za ta namen smo pripravili video posnetek, kako si uredite elektronsko vročanje dokumentov Finančne uprave RS prek portala eDavki s certifikatom SIGOV-CA.