Obvestilo

Pomembnost: Informativno
Čas objave: 22. 03. 2013 09:54:47
Veljavnost do: 31. 12. 2013 00:00:00

NOVOST PRI NOTRANJEM POOBLAŠČANJU

Obveščamo vas, da od 22. 3. 2013 dalje spletna storitev eDavki  omogoča zakonitemu zastopniku, da svojo pravico za notranje pooblaščanje z obrazcem EDP-PI (Vloga za notranje pooblaščanje) podeli/prenese svojemu zaposlenemu, ki ima digitalno potrdilo (izdano na podjetje). Na ta način lahko zaposleni sam naprej dodeli in odvzame notranja pooblastila oziroma spremeni obseg pooblastil. Omenjena novost bo zavezancem bistveno poenostavila in skrajšala postopek notranjega pooblaščanja.

 

Zakoniti zastopnik, ki ima digitalno potrdilo, na običajen način prek sistema eDavki notranje pooblasti svojega zaposlenega za vložitev obrazca EDP-PI.

 

Zakoniti zastopnik, ki nima digitalnega potrdila, izpolni in podpiše spodnji obrazec EDP-PI ter ga v papirni obliki dostavi na pristojni davčni urad.

 

http://edavki.durs.si/OpenPortal/Doc/Durs/Pooblascanje/DodelitevInPreklicPooblastilPI_sl.doc

http://edavki.durs.si/OpenPortal/Doc/Durs/Pooblascanje/DodelitevInPreklicPooblastilPI_sl.pdf

 

Zaradi politike davčne uprave, da se čim več poslovanja med zavezanci in davčno upravo izvaja zgolj elektronsko, še posebej kadar so zavezanci poslovni subjekti, vas obveščamo, da bo možno notranje pooblaščanje za zakonitega zastopnika v pisni obliki izvajati samo še do vključno 30. 4. 2013. Od naslednjega dne dalje bo možno izvajati notranje pooblaščanje samo še elektronsko preko portala eDavki.