Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Dne 21. 07. 2016 smo na eDavkih nadomestili dosedanje strežniško potrdilo z novim. Dodatna pojasnila so na voljo na povezavi. V primeru, da vam bo brskalnik ob prijavi na spletno stran eDavki javil, da ne zaupa potrdilu spletnega mesta, si namestite korenska digitalna potrdila na strani  http://www.si-ca.si/podpisna_komponenta/korenski_potrdili.php. Navodilo za namestitev je objavljeno na povezavi. Navodilo za ročno namestitev v primeru težav je objavljeno na povezavi.

Slovensko English

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Prva prijava

Za prvo prijavo morate imeti:
 - nameščeno digitalno potrdilo (namesti oz. preveri)
 - nameščeno komponento za elektronsko podpisovanje (namesti oz. preveri)
 - se seznaniti in strinjati s Pogoji za uporabo eDavkov

Za začetek postopka klikniteVeč o prvi prijavi

V postopku prve prijave boste podpisali Pogoje za uporabo eDavkov. Ob prijavi se bo na vaš računalnik naložila komponenta za elektronsko podpisovanje (kontrola ActiveX za Internet Explorer, XpCom za Mozilla-Firefox / Windows oz. Java za Mozilla-Firefox / Linux).

Z njo boste z vašim digitalnim potrdilom podpisali dokument s "Pogoji za uporabo eDavkov" . Čas prenosa je odvisen od hitrosti vaše povezave z internetom. Ko boste kliknili Naprej, lahko traja nalaganje naslednje strani tudi nekaj minut, zato bodite potrpežljivi. Proces je viden v statusni vrstici brskalnika.

Če imate pri prijavi težave, preverite ali imate:

  • ustrezno strojno in programsko opremo, več...
  • nameščeno digitalno potrdilo, več...
  • skrbniške pravice v operacijskem sistemu,
  • pravilno nastavljen brskalnik.