*** NEURADNI spletni portal *** namenjen je le testiranju, dokumenti NE BODO obdelani. Uradni portal se nahaja na edavki.durs.si

Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 7.11.2016 11:05:14
Veljavnost do: 7.12.2016 0:00:00

Pooblaščenec za vročanje in storitev Lastni dokument

Portal eDavki že vrsto let omogoča uporabo storitve Lastni dokument (NF-LD). Storitev Lastni dokument je namenjena oddaji dokumentov, ki niso na voljo kot obrazec v portalu eDavkih (npr. pritožbe, razne vloge in sporočila finančnemu organu, pojasnilo o popravku davčnega obračuna, račun, pogodba…).


Ker pooblaščenca za vročanje lahko določite prek portala eDavki z obrazcem Vročanje-PE, uporaba storitve Lastni dokument v tem primeru ni pravilna, zato izpostavljamo postopek oddaje obrazca Vročanje-PE prek portala eDavki:


1. Vstopite v portal eDavki s svojim digitalnim potrdilom.

2. Izberite zavezanca, kateremu želite določiti pooblaščenca za vročanje (v primeru, da imate več zavezancev).

3. Na levi kliknite na Pooblastila, Vročanje ter na desni kliknite Dodaj pooblaščenca za vročanje.

4. Vnesite njegovo davčno številko in kliknite Naprej.

5. Izberite dejavnost (če jo ima in ga želite pooblastiti v okviru njegove dejavnosti) oziroma vnesite ime in priimek ali naziv ter kliknite Naprej.

6. Z izpolnitvijo posameznih vnosnih polj v tabeli se določi obseg in trajanje pooblastila. Za razlago

posameznih polj je na voljo Vsebinska pomoč (klik na vprašaj).

7. Kliknite na Oddaj vlogo. S prepisom varnostne kode in podpisom z digitalnim potrdilom je postopek pooblaščanja končan. Portal eDavki javi, da ste dokument uspešno vložili.


Pri tem opozarjamo, da pooblaščenca za vročanje ne potrebujejo poslovni subjekti, če želijo, da njihovi zaposleni prevzemajo dokumente v imenu poslovnega subjekta. V tem primeru ni potrebno oddati obrazca Vročanje-PE, ampak jim dodelite notranje pooblastilo za delo z obrazci v portalu eDavki za skupino eVročanje in za obrazec Obv-DZ.