*** NEURADNI spletni portal *** namenjen je le testiranju, dokumenti NE BODO obdelani. Uradni portal se nahaja na edavki.durs.si

Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 27.1.2017 14:12:41
Veljavnost do: 31.5.2017 0:00:00

Predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost - POPSV

Finančna uprava RS bo prvič sestavila predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost (POPSV) in ga  zavezancem (samozaposlenim osebam in družbenikom) odložila v sistem eDavki do 10. februarja 2017, in sicer obračun prispevkov za januar 2017.
Če podatki v POPSV ne bodo pravilni in/ali popolni, ali če POPSV ni bil odložen, mora zavezanec v sistem eDavki sam predložiti OPSVL/Z najpozneje do 15. februarja 2017. Zavezanec mora sam v OPSVL/Z posredovati tudi morebitne spremembe osnov zaradi uveljavljanja določenih pravic (bolniški stalež, starševski dopust, …) ali če se odloči za spremembo (povišanje, znižanje) zavarovalne osnove.

V primeru, da bo zavezanec oddal OPSVL/Z do 15. februarja 2017 po tem, ko je davčni organ zanj že sestavil POPSV, velja OPSVZ/L, ki ga je oddal zavezanec. V primeru, da je zavezanec že oddal OPSVZ potem POPSV ne bo prejel.

OPSVL/Z zavezanec lahko še vedno popravlja v skladu z določbami  53., 54. in 55. člena ZDavP-2.
Prispevki morajo biti plačani najpozneje do 20. februarja 2017.

Povzetek:
FURS bo vsak mesec do 10. v mesecu sestavila POPSV in ga odložila v profil zavezanca, vendar le za tiste zavezance, ki še niso oddali OPSVZ/L za pretekli mesec.
Če zavezanec prehiti FURS in odda OPSVZ/L, preden dobi POPSV, potem ne bo prejel POPSV.
V primeru, da zavezanec odda OPSVZ/L potem, ko je že prejel POPSV obvelja vsebina v OPSVZ/L.