Polje F017 (sklic popravka) definira, ali gre za original, popravek ali storno.

 

Veljajo naslednja pravila:

 

1. Polje F016 je obvezno in enolično identificira zapis med zapisi istega plačilnega zastopnika (npr. DŠ + ID zapisa).

 

2. V primeru prvega pošiljanja istega zapisa gre za original. Pri prvem poročanju je vsebina polja F017 za vse zapise (BLANK-SPACE) prazno oziroma ni izpolnjeno.

 

3. V primeru ponovnega pošiljanja istega zapisa gre za: popravek, če je znesek F015 > 0 in za storno, če je znesek F015 = 0.

Vrednost polja F016 ostane nespremenjena (dopolni se le zapis v polju F017 v skladu z zahtevo ali je popravek (2) ali storno(3)).

 

4. Med večkratnimi pošiljanji istega zapisa upoštevamo le zadnjega, kjer je zadnji tisti, ki je bil zadnji vložen v sistem eDavki (glede na sistemski časovni žig oddaje EDP dokumenta), ne pa glede na vrednost v polju F100. Vrednost F100 je lahko enaka na več kot enem vloženem dokumentu.

 

Pri tem je potrebno opozoriti, da je popravek identificiran tako, da obstaja zapis s poljem F016 in pogoj iz točke 3 (isti upravičenec, ista vrsta izplačila, ista valuta, isti sklic F016).

 

 

V primeru, da je izpolnjen pogoj (isti upravičenec, ista vrsta izplačila, ista valuta) in različni sklic F016, potem se tak zapis obravnava kot novi zapis za istega izplačevalca. V okviru enega poročanja takšen zapis ni dovoljen in poročanje ni možno - poročanje o letnih izplačilih. Le v primeru novega poročanja (npr. sprememba) je omogočeno poročanje z istim sklicem F016 (vendar potem velja predhodni odstavek).