Za uporabo mobilne aplikacije je potrebno imeti namensko digitalno potrdilo, saj je z njim elektronsko podpisan vsak izdan gotovinski račun. Aplikacija tako ob prvem odpiranju zahteva uvoz le-tega (gumb »Prijavi digitalno potrdilo«).

Postopek uvoza:
1) prenos namenskega digitalnega potrdila v direktorij »Prenosi«: namensko digitalno potrdilo shranite na tablici ali pametnem telefonu. Na napravo jo prenesite preko pošiljanja na e-mail ali preko prenosa v oblačno rešitev za shranjevanje datotek, do katere imate dostop (npr. Dropbox, Google Drive, Copy,…) ali preko usb povezave android naprave z vašim računalnikom. Digitalno potrdilo (datoteka oblike vašadavčnaštevilka.p12) mora biti shranjeno v direktoriju »Prenosi« (Downloads).
2) izbor potrdila v aplikaciji: v mobilni aplikaciji kliknite gumb »Prijavi digitalno potrdilo«. Prikaže se seznam datotek s končnico .p12, ki so shranjene v direktoriju Prenosi.
3) potrditev: izberite digitalno potrdilo in vnesite geslo. Ob potrditi se mobilna aplikacija aktivira z navedenim digitalnim potrdilom. Ob naslednjem zagonu aplikacije ta korak ni več potreben.

Če hočete zamenjati digitalno potrdilo, je potrebno aplikacijo odstraniti iz android naprave in ponovno namestiti aplikacijo.