Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 6. 02. 2015 14:26:03
Veljavnost do: 2. 05. 2015 00:00:00

Nova verzija obrazca DMV-O

Obveščamo vas, da bo na portalu eDavki od 1. 4. 2015 dalje možna oddaja obračuna davka na motorna vozila (obrazec DMV-O) z novim, posodobljenim obrazcem (verzija 4). Na novem obrazcu so dodane nekatere kontrole na obveznost polj in na obliko zapisa v polja, dodan je samodejni izračun davka in dodatnega davka po kliku na gumb »Izračun« ali »Oddaj«, dodana je možnost oddaje prilog skupaj z obrazcem – ta je obvezna v določenih primerih, dodana je pomoč za izpolnjevanje obrazca, ki se odpre s klikom na znak »?«.

 

Zavezance, ki oddajo obračun DMV z datoteko, prosimo, da pravočasno pripravijo datoteko za uvoz v skladu z novo XML shemo (DMV_O_4.xsd). Ta je na voljo na portalu eDavki  http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Technicals/FormsXml.aspx.  

 

Testiranje oddaje obračuna DMV z izpolnjevanjem obrazca ali z uvozom datoteke je zavezancem na voljo na portalu Beta eDavki http://beta.edavki.durs.si.

 

Po pričetku oddaje obračuna DMV z novo verzijo obrazca, zavezanci oddajo popravke že vloženih obrazcev v tisti verziji obrazca, v kateri so oddali predhodni obrazec.

Hvala za razumevanje.