Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Povezava do starega portala eDavki bo prenehana dne 30.9.2018. Vsem zavezancem zato predlagamo, da si uredijo bližnjico do prenovljenega portala eDavki in z uporabo ne odlašajo.

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 22.11.2017 14:17:15
Veljavnost do: 1.1.2018 0:00:00

Podpisovanje dokumentov na portalu eDavki

Z izidom nove različice (57), brskalnika Firefox so se spremenile zahteve za delovanje komponente za podpis na sistemih Windows. Dne 20. 11. 2017 smo objavili novo različico komponente, ki je podprta tudi v tem brskalniku.


Z objavljeno različico komponente smo nadgradili tudi varnostni nivo podpisa dokumentov z uporabo novejših algoritmov za izračun zgoščene vrednosti (hash). Pri tem smo zaznali težavo pri uporabnikih digitalni potrdil izdajatelja HalcomCA, ki uporabljajo potrdila na kartici ali ključku.

Dne 21. 11. 2017 smo objavili popravek komponenete za podpis, kjer smo vrnili uporabo predhodne različice algoritma, dokler se zgoraj opisana težava ne reši. Od 12.30 dalje so bile težave odpravljene.


Če zaradi nedelovanja eDavkov do roka niste uspeli oddati dokumentov, zaradi tega ne boste kaznovani. Dokumente oddajte čim prej, ko je to mogoče.