Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 22.8.2014 10:22:06
Veljavnost do: 21.12.2014 0:00:00

eOpominjanje – izteka se prehodno obdobje

Prehodno obdobje je namenjeno prilagajanju drugačnemu načinu prejemanja opominov ter odpravi morebitnih pomanjkljivosti. S strani zavezancev smo prejeli največ predlogov in nestrinjanja glede odlaganja opominov v profil fizične osebe za primere, ko ima fizična oseba registrirano dejavnost in s tem povezana potreba po pridobivanju dodatnih pooblastil v sistemu eDavki. Sporočamo, da smo upoštevali predloge in spremenili način vročanja opominov fizičnim osebam, ki opravljajo dejavnost.

 

Po 1. septembru bodo pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost opomin prejele le še prek portala eDavki. Pravna oseba v profil pravne osebe, fizična oseba, ki opravlja dejavnost pa v profil fizične osebe, ki opravlja dejavnost. Ostale fizične osebe, ki ne opravljajo dejavnosti, bodo opomin prejele prek portala eDavki v profil fizične osebe, le če so se prijavile v storitev eVročanja.

 

Podrobnejša navodila in dodatne informacije o storitvi eVročanje najdete na povezavi:

http://datoteke.durs.gov.si/eDavki/SeznamDokumentovEVrocanje.pdf