***POZOR: Zaradi interventne zakonodaje stanja na e-kartici pri nekaterih zavezancih niso realna – več na povezavi. ***

*** NEURADNI spletni portal *** namenjen je le testiranju, dokumenti NE BODO obdelani. Uradni portal se nahaja na edavki.durs.si

Pogosta vprašanja

Vnesite iskalni niz in kliknite Poišči oz. preglejte pogosta vprašanja.

Išči 

Če želite informacijo o tem ali vam je bil informativni izračun dohodnine izdan, vnesite v iskalnik svojo davčno številko in kliknite gumb Poišči.

Če želite informacijo o tem ali ste upravičeni do turističnega bona, ker izpolnjujete pogoj glede stalnega prebivališča v Sloveniji na dan 13. marec 2020, vnesite v iskalnik svojo davčno številko in kliknite gumb Poišči.

Gumb Iskanje Google omogoča iskanje po spletni strani Finančne uprave.

Podatke sem vnesel v obrazec in ga nato shranil. Sedaj pa med oskutki shranjenega dokumenta ni. Zakaj?
  Po vstopu v eDavke na levi strani kliknite na Dokumenti - klik na Osnutki - po potrebi spremenite iskalne pogoje v poljih Datum spremembe od do. Na prvi strani osnutkov se namreč prikažejo le shranjeni dokumenti za obdobje enega meseca.
Kaj omogoča zavihek PREGLED v mobilni FURS Mini blagajni?
 
Na osnovi vnosa splošnih podatkov računa in artiklov je račun že pripravljen za izdajo in tiskanje. Zavihek PREGLED omogoča morebitno dodajanje ostalih davkov (npr. turistična taksa) in povračil pred samim tiskanjem (zgornji del ekrana).
V spodnjem delu ekrana je prikazano stanje računa. Ta vsebuje: status računa, številko računa, operaterja, znesek računa, ZOI, EOR in podatke o številu tiskanj računa.
Že vnesene podatke lahko shranimo s pritiskom na gumb shrani, vendar bo tak račun ostal v statusu »osnutek«, dokler ne bo izdan s pritiskom na gumb izdaj. Račun tiskamo s klikom na povezavo tiskaj.
Akcije (gumbi) se spreminjajo glede na status računa. Tako sta v statusu računa »V pripravi« na voljo gumba »Shrani« in »Izdaj«, na že izdanem računu pa »Tiskaj« in »Storno« (enako tudi na izdanem »storno« računu).