Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 20. 05. 2015 12:50:14
Veljavnost do: 30. 07. 2015 00:00:00

Nova verzija obrazca DMV-O (ver 4)

Vse zavezance, ki oddajajo obračun davka na motorna vozila (obrazec DMV-O), obveščamo, da bo možno obračun davka na motorna vozila za obračunsko obdobje maj 2015 in naprej oddajati le z novim, posodobljenim obrazcem, verzija 4. Kot smo vas s predhodnim obvestilom na portalu eDavki (objavljenim 6. 2. 2015) že obvestili, so na novem obrazcu dodane kontrole na obveznost polj in obliko zapisa v polja, dodan je izračun davka in dodatnega davka, dodana je možnost oddaje prilog skupaj z obrazcem, dodana je pomoč za izpolnjevanja obrazca, ki je dostopna s klikom na znak »?« (lahko jih tudi izpišete), dodana pa je tudi uporaba novega šifranta znamke vozil . Zavezance posebej opozarjamo na novost obvezne oddaje prilog v določenih primerih.   

Zavezance, ki oddajo obračun DMV z datoteko (XML), ponovno prosimo, da pravočasno pripravijo datoteko za uvoz v skladu z novo shemo (DMV_O_4 xsd). Ta je na voljo na portalu eDavki.

Testiranje oddaje obračuna DMV-O ver 4 z izpolnjevanjem obrazca ali z uvozom datoteke je zavezancem na voljo na portalu Beta eDavki (od februarja 2015 dalje).

Po pričetku oddaje obračuna DMV z novo verzijo obrazca, zavezanci oddajo popravke že vloženih obrazcev v tisti verziji obrazca, v kateri so oddali predhodni obrazec.

OPOZORILO: Če zavezanec v obdobju ni imel prometa z motornimi vozili, mu obračuna ni potrebno oddajati.