Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 6. 03. 2014 08:58:55
Veljavnost do: 18. 03. 2014 00:00:00

Elektronska oddaja Obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (DDD-DDD) še ni odprta

 

Sporočamo, da elektronska oddaja DDD-DDD še ni odprta in bo predvidoma po 17. 3. 2014.

V zadnji objavljeni različici programa Silvester Fineus (6.0.0.6) zavezanci lahko pripravijo obrazec DDD-DDD za davčna obdobja, ki se začnejo 1. 1. 2013 in kasneje, vendar pri oddaji sistem eDavki trenutno javi spodnjo napako, ker elektronska oddaja še ni odprta:

Kritične vsebinske napake:

• Na mestu '10' v vrstici 'xx' je napačen element 'ActivityCodeList'. Pričakovana lista elementov : 'ActivityCode' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/DDD_DDD_8.xsd'.

• Na mestu '10' v vrstici 'xx' je napačen element 'IsNormNextYear'. Pričakovana lista elementov : 'PriglasNorm' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/DDD_DDD_8.xsd'.

• Na mestu '12' v vrstici 'xx' je napačen element 'IsPrenosZGD'. Pričakovana lista elementov : 'IsPprenosZGD' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/DDD_DDD_8.xsd'.

• Na mestu '10' v vrstici 'xx' je napačen element 'IsI'. Pričakovana lista elementov : 'YearNorm' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/DDD_DDD_8.xsd'.

 

Hkrati vam posredujemo še razlago pogostih vprašanj:

 

Zaradi spremembe obrazca dokumenta ni več mogoče urejati ali oddati. Dokument lahko oddate tako, da izberete oddajo novega dokumenta.

Odgovor: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Faq/FaqPreview.aspx?id=120

 

Obrazca se ne more več oddati, ker na izbrani datum niste bili aktivni ali pa je že preteklo obdobje v katerem lahko oddajate obrazce.

Odgovor: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Faq/FaqPreview.aspx?id=118

 

Postopek oddaje Davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti (DDD-DDD): http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Faq/FaqPreview.aspx?id=141

 

Nova različica programa Silvester Fineus 6.0.0.6: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Notices/NoticeDetail.aspx?id=911