❗❗ Poskus prevare z e-pošto in SMS sporočilom o preplačilu davka - več informacij ❗❗

⚠ V četrtek, 21. 9. 2023, bo zaradi nadgradnje sistema med 15h in 18h lahko prihajalo do občasnih motenj v delovanju portala. ⚠

Obvestilo

Pomembnost: Pomembno
Čas objave: 20. 10. 2014 11:53:17
Veljavnost do: 15. 01. 2015 00:00:00

Po novem eVročanje obvestil o pobotih prek portala eDavki

Po novem bomo obvestilo o izvršenih pobotih in spremembah na kontih (v nadaljevanju Obvestilo) pošiljali tudi preko portala eDavki. V prehodnem obdobju, od 3. novembra 2014 do konca decembra 2014, bodo Obvestila posredovana tako po klasični poti, kot preko portala eDavki. To velja za zavezance, ki so vključeni v sistem eVročanja in sicer fizične osebe, ki so (ali še bodo) vložile pristopnico za elektronsko prejemanje dokumentov (obrazec eVROČANJE - POS) ter vse pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Prehodno obdobje se bo zaključilo 1. januarja 2015, ko bodo vsi ti zavezanci Obvestilo prejemali le še preko portala eDavki.

 

Za namen dodatnega obveščanja o prejemu Obvestila preko portala eDavki vas pozivamo, da sporočite elektronski naslov. To uredite prek portala eDavki z obrazcem prijava/odjava/sprememba podatkov (eVročanje - POS). Ker se prehodno obdobje pošiljanja Obvestil po klasični poti in preko portala eDavki izteče konec decembra 2014, priporočamo, da sporočite elektronski naslov za obveščanje čim prej. Pri tem opozarjamo, da zavezanci, ki so vključeni v sistem eVročanja, bodo ne glede na to, ali so sporočili elektronski naslov za dodatno obveščanje ali ne, prejeli Obvestilo v portal eDavki.

 

Poleg Obvestil FURS v okviru storitve eVročanje od 1. septembra 2014 dalje pošilja opomine. Podrobnejša navodila in dodatne informacije o storitvi eVročanje najdete na povezavi:

http://datoteke.durs.gov.si/eDavki/SeznamDokumentovEVrocanje.pdf .