*** NEURADNI spletni portal *** namenjen je le testiranju, dokumenti NE BODO obdelani. Uradni portal se nahaja na edavki.durs.si

Poročilo o opravljenih storitvah iz tretjega odstavka 30.c člena ZDDV-1 za preteklo leto (DDV-TBE)
Davčni zavezanec, ki opravlja telekomunikacijske storitve, storitve oddajanja in elektronske storitve (TBE storitve) mora ob izpolnjevanju določenih pogojev davčnemu organu predložiti poročilo o opravljenih storitvah iz tretjega odstavka 30.c člena ZDDV-1 v preteklem letu in izjavo o izpolnjevanju pogojev (obrazec DDV-TBE).
Kdo

Obrazec DDV-TBE predloži vsak davčni zavezanec s sedežem v Sloveniji, ki opravlja TBE storitve osebam, ki niso davčni zavezanci in imajo sedež, stalno ali običajno prebivališče drugih državah članicah, katerih znesek v preteklem koledarskem letu ne presega 10.000 evrov in je kraj obdavčitve teh storitev Slovenija. Obveznost predložitve obrazca DDV-TBE velja za vsakega davčnega zavezanca iz prejšnjega odstavka, ne glede na to, ali je identificiran za namene DDV v Sloveniji ali ne.


Kdaj

Davčni zavezanec mora predložiti obrazec DDV-TBE do konca januarja tekočega leta za preteklo koledarsko leto.


Kje in kako

Davčni zavezanec mora obrazec DDV-TBE predložiti davčnemu organu elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki.


Obrazci

Poročilo o opravljenih storitvah iz tretjega odstavka 30.c člena ZDDV-1 za preteklo leto (DDV-TBE) Elektronska oddaja    Izpolni/natisni     Navodila


Taksa

Takse ni.


Sankcije

Sankcij ni.